Obližnji gradovi i mjesta

     IZLETI Upotpunite svoj odmor. Posjetite okolicu i uživajte u prirodnim ljepotama ovog poluotoka. Ne propustite posjetiti Nacionalni park Brijuni. Uobičajeno kraće upoznavanje Brijuna odvija se turističkim vlakom; kroz safari-park, uz bizantski kastrum, rimsku rezidencijalnu vilu u zaljevu Verige, te druge ljepote i znamenitosti. Neizostavan je posjet Puli – posebno najpoznatijem amfiteatru iz prvog stoljeća popularno zvanog Arena. Upustite se u avanturu istarskim podzemljem i upoznajte Jamu Baredine, Pazinsku jamu, špilje Feštinsko kraljevstvo i Mramornicu.  Obvezno posjetite i Romualdovu pećinu na obali Limskog kanala. Ime je dobila po sv. Romualdu koji je bio poznat po čudima i vidovnjaštvu. Spilja duga 105 metara, cijela je  ravna i prohodna, a posjetiti je možete organizirano s vodičem . U uvali Palud nalazi se ornitološki park, gdje u jedinstvenom spoju močvare i mora obitava veliki broj ptica.  Ukoliko ste ljubitelj tradicije posjetite mala autentična sela i seoska imanja po unutrašnjosti Istre.   OBLIŽNJI GRADOVI I NASELJA Okolica je bila gusto naseljena još u antičko doba što dokazuju i brojni arheološki nalazi nađeni kako na samoj morskoj obali,  tako i u zaleđu. Na samoj obali, na pola puta prema PEROJU nalazi se DRAGONERA gdje su nedavno otkriveni ostaci vile u kojoj se živjelo od I-VII st.  Bazilika u BETIGI, koja se nalazi s lijeve strane ceste između sela i novog turističkog naselja posvećena je svetom Andriji. Uz staru rimsku cestu ispod sela BATVAČI nalazi se SVETA FOŠKA (6.-7. St.). Svetište je oslikano vrijednim zidnim slikarijama  iz 12. st., jednim od najstarijih u Istri.    Nasuprot Barbarige  nalazi se  BRIJUNSKO OTOČJE. Ono  danas svakako predstavlja jednu od najatraktivnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, gdje u okviru tzv. znanstvenog turizma značajno mjesto zauzimaju i paleontološki nalazi. Brijuni su posjećeni od mnogih poznatih svjetskih imena kako u prošlosti, tako i sadašnjosti. Duž zapadnoistarske obale ima nekoliko skupina otoka među kojima je najzanimljivija, najveća i najrazvedenija Brijunska skupina od 14 otoka i otočića površine 7,4 km2.  karta-setnja1-en     brijuni2

brijuni_02_1274804503     VODNJAN je smješten na raskršću magistralnih cesta Buje-Pula i Rijeka-Pazin-Pula. Njegovo široko područje s bezbrojnim karakterističnim “kažunima”, izgrađenim u tehnici suhozidina, koji su označavali vlasništvo, milenij je vremena u kojem su se stanovnici bavili poljoprivredom, posebice maslinarstvom i vinogradarstvom. Ulice Vodnjana još uvijek odišu prošlošću dičivši se najvišim zvonikom u Istri. SONY DSC   NASELJE PEROJ,  smješteno na jugozapadnoj obali južne Istre s prekrasnim pogledom na Fažanski kanal i Brijunski arhipelag.  Arhitektura stare jezgre podsjeća na ostala istarska mjesta sa starim kamenim kućama  i kamenim klupama. Još 1197. spominje se na ovom mjestu naselje pod imenom Pedrol. Peroj10_01     FAŽANA je malo ribarsko mjesto nadomak Vodnjana.  Po njoj je nazvan kanal između kopna i otočja Brijuni.  Šetnja do malog ribarskog muzeja, fažanske ribarnice, pogled prema Brijunima s prekrasne šetnice, predah na terasi nekog od restorana ili na klupici u razgovoru s valovima… čini zbir slika što zauvijek ostaju u sjećanju. Istra-Fazana    SONY DSC     PULA je najveći grad Istarske županije. Grad  ima dugu tradiciju vinarstva,  ribarstva, brodogradnje i turizma, a administrativni je centar Istre još od rimskog doba. Grad je najpoznatiji  po svojim sačuvanim antičkim rimskim građevinama od kojih je najpoznatiji amfiteatar iz prvog stoljeća, šesti po veličini u svijetu, popularno zvan ARENA. Jedan je od najbolje sačuvanih amfiteatra iz antike te se i danas koristi tijekom ljetnih filmskih festivala i raznih kulturnih priredbi. SONY DSC   SONY DSC     ROVINJ  –  smješten  tik ispod Limskog kanala, grad koji je svoj romantični život započeo na otoku čiji je skućeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom. rovinj2

SONY DSC     POREČ  Prepoznatljiv je po poluotoku sa starogradskom jezgrom gdje čuva vrijedne tragove prošlosti. Posjetite neprocjenjivu Eufrazijevu Baziliku iz 6. Stoljeća, Romaničku kuću, Kuću dva sveca, te barokni interijer Istarske sabornice. Prošetajte pokraj Trga Marafor i pogledajte fragmente antičkih hramova. Uz prekrasne plaže ,čisto more, duge šetnice i raznolike mogućnosti sporta i zabave oduševiti će vas prirodne ljepote kao što su jama Baredine, Markova jama i Pincinova jama. porec   JAMA BAREDINE – Nova Vas, Poreč – Posjetite podzemni svijet jame Baredine! Ova je jama riznica stalagmita i stalaktita te podzemnih skulptura stvorenih strpljivim i dugovječnim radom vode. Baredine_cetvrta_dvorana_ljudi     BALE  je grad smješten nedaleko od  Vodnjana. Odlikuje vrhunskim prirodnim bogatstvima, netaknutom prirodom i bogatim kulturnim i arhitektonskim naslijeđem.  U Balama danas možete uživati u miru i tišini, razgledati gotičko-renesansni kaštel Soardo-Bembo, svratiti do tornja iz 19. stoljeća u središtu mjesta, župne crkve, zaviriti u gradsku vijećnicu s lođom iz 14. stoljeća bale vale     PALUD – BALE. Od Rovinja  lijevo prema Balama. Močvara gdje je danas, za sada, jedini ornitološki park u Istri. Palud je prirodna depresija u neposrednoj blizini mora, koja se, zbog pritjecanja vode s okolnih brda i zaravni i iz izvora na sjevernoj strani, pretvorila u močvaru. palud bale     RT KAMENJAK se nalazi na poluotoku Kamenjak . Predstavlja najjužniji dio istarskog poluotoka dužine  9,5 km, širine od 400 do 1600 m, a okružen je sa 30 km dugom i vrlo razvedenom obalom. Na području postoji više od 550 vrsta biljaka od kojih se posebno ističu orhideje .Također posjeduje prekrasne prirodne pješćane plaže pogodne za sve koji žude za romantičnom atmosferom.

ipa-rt kamenjak

Kamenjak - Njive - 026

GLAVANI PARK (www.glavanipark.com) nalazi se na cesti Vodnjan – Labin. Priuštite si višesatnu  i pristupačnu zabavu punu adrenalina  za cijelu obitelj. 

glavani park

glavani-park-010

BICIKLIZAM U ISTRI.  Istra je kao stvorena za biciklizam –  više od 60 označenih staza  s 3000 km,  od prirodnih koje  prolaze kroz unutrašnjost prepunu brežuljaka i cestovnih koje prate prekrasnu obalu.  Bicikl je odličan izbor za istraživanje skrivenih dijelova netaknute prirode. RANCH BARBA TONEwww.istra-riding.com Nalazi se u istarskom selu Manjadvorci udaljenom od Pule svega 18 kilometara. Tijekom cijele godine uživajte u cjelodnevnim izletima jašući na konju po cijeloj Istri.  Zanimljiva je posjeta  Vicinoj špilji razgledavajući je na konju, posjet povijesnim znamenitostima, kupanje u moru na konju, dječji jahaći kamp. SEBO175     ISTRALANDIJA – VELIKI VODENI PARK pokraj BRTONIGLE  Nudi nezaboravne užitke za djecu i odrasle! Smješten je pokraj Brtonigle nedaleko od NOVIGRADA ISTARSKOG  oko 45 minuta vožnje od Barbarige. (VODNJAN-BALE-SV.LOVREČ-POREČ-NOVIGRAD-BRTONIGLA) Posjeduje mnoštvo atrakcija na 4500 m2  vodenih površina i s oko 1,2 km vodenih cijevi tobogana raznih dimenzija. Najviši tobogan u Hrvatskoj nudi adrenalinski spust s 27 metara visine. Tu je i najveći bazen s valovima na Sredozemlju, prostrani relax bazeni  s hidromasažama,  dječji bazen s vodenim dvorcem i toboganima.

vodeni park

vodeni-park-0604

 

 

Ovo je samo dio informacija o bogatoj turističkoj ponudi ovog mjesta, a o detaljnjim informacijama možete se upoznati preko prospekata i kataloga koje ćete pronaći u našim apartmanima. Nadamo se da će Vam ove stranice pomoći u našem boljem upoznavanju  i vjerujemo da će postati odredište Vašeg stalnog povratka !

Leave a Reply